Menu Principal:
Tomates muy rojos, pepino, pimientos verdes, ajo, pan de tahona de la víspera, aceite de oliva, vinagre de vino y sal.
ELABORACIÓN:
Poner el pan en remojo, majar los ajos, los pimientos, el pepino y el tomate en un mortero, cuando está todo majado añadir pan desmenuzado la sal, el vinagre y el aceite, opcional un poco de agua. Se presenta en cuenco de barro muy fresquito con una guarnición de pan, pimiento, tomate, pepino, huevo cocido y jamón, todo muy picadito aparte.
Serve this gazpacho with Bokisch Vineyards Albariño for a refreshing summer lunch.
This recipe is according to taste. Use the following ingredients as a base to experiment with. Makes 4 servings.
4 medium sized tomato (1 per person)
1 garlic clove (minced or pressed)
1 large yellow onion
1 bell pepper
4 chunky slices old French bread (1 per person)
olive oil
vinegar (red or white wine)..just a splash
salt
1. Soak the bread in water until soft. Squeeze out excess water and take off crust before blending.
2. Blend all ingredients in equal batches in food processor.
3. Add olive oil, vinegar and salt to taste. To control soupiness add more water or bread.
4. Chill and serve with extra finely chopped vegetables as toppings or with garlic croutons.
5. If you’re in a rush, serve it with an ice cube in each bowl for a quick chill!